De ce aveti nevoie de ,,inspectia proprietatii” imobiliare?

Vindeti, cumparati sau construiti o locuinta. Pentru cei mai multi dintre dvs. se intampla o singura data in viata, iar casa este cel mai valoros lucru pe care il detineti. De aceea este absolut necesar sa luati aceste decizii in  maxima cunostinta de cauza, avand beneficiul experientei profesionistilor.

Realitatea demonstraza – prin nenumarate situatii in care unii dintre dvs. au pierdut locuinta sau banii stransi pentru cumpararea uneia – faptul ca este bine sa acordati atentia cuvenita si sa obtineti pareri avizate, de fiecare data cand este necesar.

Noi credem ca nu trebuie sa va  bazati exclusiv pe opiniile notarului public si agentului imobiliar.  Notarul public nu va poate oferi analize tehnice- economice , iar agentul imobiliar nu are obligatia impartialitatii, dar isi urmareste propriul interes. Apreciem ca trebuie sa aveti propriul consultant  care sa lucreze exclusiv in interesul si pentru protectia dvs.

Noi vedem lucruri pe care dvs. nu le veti observa sau le observati prea tarziu si va ajutam sa  evitati riscuri majore sau pierderi substantiale!

Care  sunt obiectivele  inspectiei imobiliare?

Principalul obiectiv al inspectiei imobiliare este  sa asigure  clientului raspunsul corect la intrebarea ” Care sunt avantajele, dar si aspectele mai putin favorabile ale proprietatii pe care ar putea sa o cumpere sau, dupa caz,  proprietatii pe care doreste sa o vanda ? “

Alte obiective :

 • Care sunt cele mai avantajoase proprietati disponibile in zona de interes a cumparatorului ?
 • Care este ordinea/ierarhia in care acestea raspund cerintelor sale ?
 • Care este starea tehnica si/sau situatia juridica a proprietatilor: pe care sa o aleaga?
 • De ce proprietatea X este mai scumpa decat proprietatea Y desi aparent seamana destul de mult?

Ideile centrale ale inspectie imobiliara, sunt:

 • nu pot exista doua loturi de teren, case/vile sau apartamente identice.
 • nici o proprietate nu este perfecta, insa avantajele trebuie sa intreaca defectele.
 • amanuntele pot face diferenta.

Vreau sa cumpar un apartament, am nevoie de inspectie imobiliara?

Noi credem ca da! Chiar daca doua apartamente au acelasi pret, aceeasi suprafata si se afla in acelasi bloc, unul poate fi mai avantajos decat celalalt.

Posibile diferente, exemplu:

 • se incadreaza sau nu in intervalul de pret pentru oferte asemanatoare?
 • vederea pe camere, nivelul de insorire, pozitionarea in cadrul blocului, dotarile, calitatea finisajelor sau  modul de grupare/asezare a camerelor.

Inspectorul imobiliar poate evidentia comparativ avantajele iar detaliile pot face diferenta. Cu atat mai mult, in cazul altor situatii, cum sunt: strazi diferite, perioade diferite de construire, moduri diferite de dobandire, arhitectura si structuri diferite, preturi diferite , materiale de constructie diferite, etc.

Casele noi chiar au nevoie de inspectie inainte de cumparare?

Noi credm ca  da! Chiar daca au acelasi pret si sunt construite in acelasi timp; chiar daca  au aceeasi suprafata si se afla pe doua loturi de teren invecinate ori lipite intre ele; chiar daca sunt realizate in baza aceluiasi proiect.

Diferente posibile, exemplu:

 • se incadreaza sau nu in  intervalul de pret pentru oferte asemanatoare?
 • vecinatatile, vederea pe camere, nivelul de insorire, pozitionarea in cadrul lotului de teren, dotarile sau calitatea finisajelor, altele.

Inspectia imobiliara evidentiaza comparativ  avantajele iar detaliile pot  face diferenta. Cu atat mai mult in cazul altor situatii, cum sunt : strazi diferite, perioade diferite de construire, moduri diferite de dobandire, arhitecturi diferite, preturi diferite, materiale de constructie diferite, etc.

Cand sa comand o inspectie imobiliara?

Inspectia imobiliara este utila in urmatoarele situatii:

 • Daca doriti sa cumparati o proprietate: teren pentru constructii, apartament sau casa/vila. Veti sti care dintre proprietatile disponibile pot satisface cel mai bine nevoile, interesele si dorintele dumneavoastra, in raport cu bugetul de care dispuneti.
 • Daca doriti sa vindeti o proprietate: teren pentru constructii, apartament sau casa/vila.  Veti sti care sunt punctele forte si aspectele mai putin favorabile ale proprietatii pe care doriti sa o vindeti – sa le prezentati si justificati in mod adecvat; veti sti sa cereti preturi acceptabile.
 • Daca doriti sa construiti, sa consolidati sau sa exindeti/supraetajati o locuinta existenta.

Veti afla care este cel mai bun teren disponibil  raportat la pretul pe care il puteti plati pentru cumparare. Deasemenea, caracteristicile tehnice ale amplasamentului, cum sunt: topografia, solul de fundare, distanta fata de utilitati, etc.
Totodata, veti cunoaste conditiile economice/urbanistice de construire sau posibilitatile de extindere/supraetajare a locuintei existente.